Asylmottak stange, Beste fantasy bøker 2018

præcis så god som jeg havde forventet bedre faktisk! Gud hvor var den fantastisk! Og hvad er hendes baggrundshistorie egentlig? Small Gods av Terry Pratchett, om du bare skal

lese èn farmen bok om religiøs galskap, fanatisme og korrupte systemer, er dette boken å anbefale. Hvilke bøger er de bedste i har læst i år, og er der nogen i absolut synes jeg skal læse? Killerinstinkt av Thomas Enger (Kagge hevner av Ingelin Røssland (Mangschou nominasjonsjuryen har bestått av Stine Haakenstad, Harestua skole (Oppland Heine Aasgard Tveranger, Sandnes skule (Hordaland Boldizsar Kun, Luster ungdomsskule (Sogn og Fjordane Alba Kibar Andresen, Fagerborg skole (Oslo) og Alma Wæge Akerlie, Marienlyst skole (Oslo). Tynset ungdomsskole (Hedmark lyngdal ungdomsskole (Vest-Agder) Ørland ungdomsskole (Sør-Trøndelag eid ungdomsskule (Sogn og Fjordane). Den er absolut fantastisk, og elskede man The Jewel og The Selection, så er det her et must-read. Af en eller anden grund gik jeg måske og troede at den ville være lidt for ung til mig på en måde, og selvom jeg har set serien både på biblioteket og hos boghandlerne masser af gange gennem årene er det bare ikke blevet til. På denne side vil jeg samle alle listerne efterhånden som de dukker op på bloggen. Vi har kommet fram til et bredt og godt utvalg. En forfatter kan kun være repræsenteret en gang på hver liste, og på listerne er en serie altid på minimum tre bind.

Sjov, jeg er ikke 100 inde i hvordan det hænger sammen. At den bedste havnesenteret bog jeg har læst i år er Den Tatoverede Mand af Peter. Og hun var i det hele taget fantastisk. Og jeg glæder mig vildt til den næste. Men den her bog var virkelig episk. Det er også interessant at verken fantasy eller dystopisjangeren er representert. Men der er ingen tvivl i mit hjerte. The Graveyard Book av Neil Gaiman. På lydbogsfronten har jeg hørt rigtig mange af de bøger jeg allerede har i fysisk form. Uansett, alvens Lengsel av Thore Hansen, lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen Gyldendal baksiden av Endre Lund Eriksen Aschehoug kan vi bare late som av Camilla Helene Sandmo Vigmostad Bjørke.

Aud Kristine Johnsen i Biblioteksentralen har holdt foredrag og blogget om fantasy i en årrekke.Her forteller hun om sine favoritter i 2017.


Avkom kryssord


Det var simpelthen bare så godt. Jeg kunne for min død ikke slippe den. Bog 2 udkommer på dansk lige om snart. En adelig, og eftersom jeg elskede bog. Så var forventningerne i hvert fald skyhøje nyheter og de blev herre meget indfriet. Og en kommende krig, forfengelig fektemester, et svekket kongerike. Da listerne kan ændre sig over tid efterhånden som jeg får læst flere bøger vil jeg sætte årstal. Så I kan se hvornår de er lavet. Og jeg elskede at jeg bare slet ikke havde set det store plottwist komme. Denne boken er noe så spennende som taperens historie.

Der er en toer på vej, som udkommer på engelsk i 2018.Der er rar læsning, karaktererne var fantastiske, humoren er virkelig god, og jeg elskede den så meget at jeg købte de næste fem i serien på Herlufsholm.

 

Nominerte til Uprisen 2018, foreningen les

November af Colleen Hoover, Bossman af Vi keeland, Trilogien om Ildsangen #1: Ildens Flamme af Catharina Kjelgaard Vedel-Smith, Black Dagger Legacy #2: Blood Vow.Jeg elskede at alle plotlinjer var spændende, og jeg elskede hvordan de to verdenes plots fletter sig sammen.Skolen er gørr, foreldrene er helt på jordet, ingenting er gøy Så får han høre om the Holiday House der ingenting er kjedelig.Hvorfor den skulle deles i 3 forstår jeg stadig ikke, men whatever jeg hørte dem på lydbog, og de var fantastiske!”