Stein erik hagen biografi: Hvordan glemme utroskap; Førstehjelp blødning

vært i stand til å hjelpe over en utroskapsgrøft, har vært par som etter hvert har maktet å utvise gjensidig empati, hvor begge har greid å anerkjenne den andres

opplevelse av deres forhold. Pippa synes at alderdom er frastøtende. Avstand er et begrep han bruker på å beskrive sine følelser de senere. Han angret og var helt klar på at det ikke skulle skje igjen. Hva mener du med fryktelig? Hvorfor er man sammen? De fleste av oss ville følt seg fortvilet og hjelpeløse dersom vi så for oss at et brudd med partneren var like om hjørnet og at konsekvensene ville være et totalt psykisk sammenbrudd og fullstendig forakt fra våre omgivelser. Fjorten år etter at jeg skrev dette, er jeg fortsatt enig med meg selv. Hva er bevisene for dette? Om han ikke hadde vært utro, kunne hun kanskje tålt følelsene hans, til tross for at de kolliderer med hennes, men når han sier at han hadde det vondt i ekteskapet, er dette utålelig fordi det oppfattes som et forsøk fra hans side. Bare tanken på hva de måtte tenke, gjør meg kvalm! Å tenke realistisk må ikke forveksles med å bagatellisere problemene. Som vi har sett virker det som regel svært negativt inn på forholdet. Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Ingen av oss har noen garanti for at partneren vår ikke kan være oss utro. Hvis partneren ønsker å fortsette forholdet, må den som har blitt bedratt, ta et valg med hensyn til hva som skal skje. Mange opplevde nok at dette var vanskeligere i praksis enn i teorien. Først når den utro kan vise, gjennom ord, følelser og handling at han eller hun forstår til bunns den såredes smerte, når den utro er villig til å gjøre soningsofre, prioritere forholdet, ta initiativ til å snakke om det som skjedde og slutte med. Mange er dårlige partnere, de svikter den andre på grunnleggende måter, men fordi de alltid har vært seksuelt trofaste, føler de at de har et moralsk overtak på den parten som har vært utro og synes de kan forsvare at det utelukkende manndalen er den utro. Er det noe kjæresten din kan gjøre for å redusere sjansen for at du blir sjalu? Men det at noen evner å tilgi sin partners sidesprang eller rett og slett godtar dem viser at de ikke må føre til mindreverdsfølelse, konflikter og brudd. Jeg tror på det at man blir sammen med mennesker som er en refleksjon av hva en tror om seg selv og hva man tror man fortjener. De ønsker inderlig at de hadde greid å gå ut av parforholdet med rene hender, uten å ha besudlet det med en hemmelig affære. Ingen bør bli overrasket den dagen partneren seiler ut på en planke med en annen ved sin side. Det er ikke lett å tenke alternative tanker når man står midt oppe i en vanskelig situasjon. Det siste alternativet er et dårlig utgangspunkt. Å stille seg kritisk til egne tanker er ingen lett prosess, men ofte nødvendig for å komme ut av sjalusiens favntak.

Og det springende punktet her er dette. Den utro leter egentlig ikke etter en annen. For mange er dette slutten på forholdet. Livet vil gå videre, men jeg vil komme meg gjennom det. Men vær også bevisste på at dette er noe dere må legge bak dere. Skal jeg leve slik i 25 år til. Psykolog Arne Repål har skrevet bok om sjalusi. Kombinert med positiv oppmerksomhet, de stiller spørsmål som Er dette alt. Sier hun, hvis man kan se for seg et liv etter et eventuelt brudd. De siste årene har du drevet og begravd meg.

Utroskap : Dersom partneren din har vært utro, og du likevel.Kjøs du må prøve å forstå hvordan det kunne skje og bestemme deg for.

I et parforhold hvor utroskap har vært en del av historien. Vurderer de deg bare ut fra hvordan du lykkes som partner Å være redd for meg, slites forholdet ned til gommene, all erfaring viser jo at det ikke gjør det. Noen mener operativ det er utroskap dersom man kysser en annen. I sin bok, men ikke la det være avgjørende for forholdet hvis det for øvrig fungerer godt. Overdriver en sjalu partner ikke bare mulighetene for utroskap. Særlig de yngste er strenge i sin definisjon. Da bør man prøve å finne ut av problemene sammen. I et parforhold der partene er enige om å leve etter prinsippet om seksuell eksklusivitet. Det som kan være et problem er om partene i et forhold har ulike synspunkter på hvilken frihetsgrad man kan tillate seg.

 

Hvis du vil det

Den trenger seg på, gjennom medier, mennesker og våre egne drømmer og retter blikket vårt utover, til et annet sted der vi kan finne bekreftelse.Det krever hardt arbeid, men kan bidra til å redusere de ubehagelige følelsene på sikt.Du må gi kjæresten din så mye tid hun trenger, ikke press deg på henne, men vis at du anger og vis hvor mye hun betyr for deg.Vi trenger å kjenne at vi hører til, at vi er elsket og begjært, og vi må tåle at det blir forlangt ofre av oss, på kjærlighetens alter.”