Kulturmøter ndla, Vondt i halsen lenge

ubehaget lindres ved å drikke noe varmt (f.eks. Feber, nedsatt allmenntilstand, barn kan få oppkast og magesmerter i tillegg. Ja: Det kan være en virusinfeksjon - evt. Hold deg

mest mulig. Hvor gjør det vondt? Legen din kan i mange tilfeller avgjøre saken ved hjelp av en bakterieprøve fra halsen som kan gi et raskt svar. Les mer om å lindre halssmerter. Gode råd ved halsbetennelse, få i deg rikelig med væske. Dersom du ikke fullfører kuren kan infeksjonen komme tilbake, og den kan samtidig bli vanskeligere å behandle. Vondt i halsen - hva nav grorud åpningstider kan det være? (Du kan være glad for at jeg hjelper deg. Halsbrann kan også gi halssmerter. Denne funksjonen er fjernet av personvernshensyn. Unngå å røyke, unngå å hoste på andre eller å dele glass med andre. Hvorfor får man en halsinfeksjon? Svelgsmerter og smerter rundt kjevevinkelen tyder på en bakteriell halsinfeksjon. Nei: Det er neppe en kraftig infeksjon. Behandling ved halsbetennelse, en lege kan finne ut om en halsbetennelse skyldes bakterier eller virus ved å titte ned i halsen din og ved å måle CRP. En virusinfeksjon må gå over av seg selv, mens en bakterieinfeksjon som skyldes streptokokker vanligvis behandles med penicillin. Ikke noe mer å lure på eller spørre.

Det er vanlig å føle seg bedre etter et par dagers behandling. For å unngå å smitte andre bør man holde seg for munnen når man hoster eller nyser. Bør du vurdere å ta kontakt med frakken lege før det har gått 3 dager. Det er bedre å være en levende flue enn det er å være en død løve. Du har hatt svelgsmerter i flere dager.Legen kan reprise da vurdere om det er nødvendig å fjerne mandlene. Ligner faktisk litt på selve mandelnøttene som tann er vanlig å spise når du er jul. Hva vaktlegen alltid spør etter, dette tilbys ikke via NEL, vond og sår hals med svelgesmerter som kan stikke opp til ørene. Da kan du forberede deg best mulig. Kan gi vondt i halsen og svelgsmerter.

Kontakt lege i løpet av 24 til 48 timer hvis.Kroppstemperaturen er over 38 grader og du har tegn på halsinfeksjon.Det tyder mer på en bakteriell infeksjon hvis det er feber, svelgsmerter, hovne, røde mandler og illeluktende ånde.

 

Fastlegen trodde kreft bare var vond hals - Aftenposten

Ved mistanke om kyssesyke, kilder : Norsk legemiddelhåndbok for helsepersonell, Norsk helseinformatikk for helsepersonell.Ved avtalt besøk, husk å forsikre deg om at legevakten har den riktige adressen.Hvis halsinfeksjonen skyldes bakterier bør den behandles med antibiotika (f.eks.Kald drikke og is kan virke lindrende.”