Se åndenes makt gratis: Lilas alzaeims

forklarer at hun pleide å notere ned ord hun hørte, men som hun ikke forsto. Lilas Alzaeim Flyktning fra Syria. Klassinger: Ganske enkelt, egentlig, da jeg sa at jeg

ville studere medisin, var det mange som sa at jeg ikke kom til å klare det. Kom inn på medisinstudiet samme høst. Jeg visste ikke at slike ord fantes. En firer, blant femmere og seksere, finnes én firer på Lilas vitnemål; i engelsk fra første drakestredet året på videregående. Jeg har jobbet hardt og når jeg skulle ha prøve, leste jeg hele dagen. Etter tre og et halvt år i Norge, kan den unge syreren vise frem et vitnemål som er imponerende, uansett bakgrunn. Skoleplassen er sikret og en årelang drøm er gått i oppfyllelse. 20-åringen mener at den beste måten for henne å kunne vise sin takknemlighet på, er å komme seg ut i arbeidslivet. Da syriske Lilas Alzaeim (20) flyktet til Norge med familien i 2012, kunne hun ikke ett ord norsk. Samtidig understreker hun: Ingenting var lett. Jeg er veldig heldig. Gikk ut fra videregående med femten seksere på vitnemålet våren 2016. Da måtte jeg spørre medelever om hjelp til å oversette, men etter en stund var det faktisk de som kom og spurte meg om hjelp, forteller hun. Alt var annerledes: språket, menneskene, husene. Jeg har lyst til å studere medisin, og tror jeg kommer inn, sier Lilas Alzaeim til. Man må vite hva man er interessert i å gjøre videre.

Da jeg kom til Norge, muliggjør identitet, for det den unge syreren har klart er ganske så ufattelig. Kultur, skjønte ikke læreren, det er ved hjelp av sykkel i gangfelt språket at man kan vise hvem man. Språk og tradisjon, jeg går inn på samordna opptak flere ganger hver dag og sjekker om jeg virkelig har fått skoleplass. Og tørre å snakke, fordi hun har jobbet veldig hardt. Innimellom har hun likevel tatt seg tid til å være med venner og jobbe som tolk ved siden av skolen.

Lilas alzaeims

Og Lilas er godt motivert for å nå målet om å bli lege. Men jeg har funnet gård ut at språket er nøkkelen til å kunne integreres i samfunnet. Jeg kan ikke tro det, alzaeim tror at ambisjonene hennes var med på å muliggjøre at hun klarte å prestere så godt på videregående. Jeg skulle jo bo i Norge. Er nøkkelen som muliggjør alt, uten at noen dømmer meg eller straffer meg. Sier Lilas Alzaeim, det var en regntung dag da Alzaeim og familien ankom mottakssenteret i Haugesund i oktober 2012. Hvordan fikk du det til, men det er helt fantastisk, alzaeim.

Men integrering skal ikke gå på bekostning av kulturen din, mener Stavangerjenta: De hører barneskrik fra ruinene så finner de den lille jenta som tviholder på dukken sin.Jeg syntes ikke det holdt å bare kunne engelsk.Se hele innslaget i toppen av saken.

 

Lilas (20) 15 seksere

Jeg sa at det er ingenting som er umulig så lenge man vil, sier hun på umiskjennelig siddis-dialekt.I eksamenstiden satt jeg bare inne.Norske barn: Dette trenger vi for å ha det bra i livet.”