Einstøing - Norges vakreste veier

den første veistrekningen i landet som forbandt øst og vest da den sto ferdig i 1793. Selv 12 orkaner i byggeperioden kunne ikke stoppe prosjektet. Ifølge jurybeskrivelsen heter det

at Ifjordfjellveien er «et fremragende eksempel på hvordan driftshensyn kan omsettes i en nennsomt lagt ny veilinje, der overordnede hensyn til vinterdrift kombineres med en følsomhet for landskapets storlinjete bevegelser». Hederlig omtale til flere veier, forrige gang prisen ble delt ut, gikk den også til Finnmark da ble rassikringsprosjektet ved Skjarvelandet på fylkesvei 889 til Havøysund hedret. På Helgelandskysten finnes det også massevis av avstikkere med båt, blant annet til øyene Vega og Dønna. Omsorgsfull landskapsbehandling, skjarvelandet veier er et rassikringsprosjekt. Teller 18 ulike vegstrekninger. Veien derfra til Flekkefjord er snirklete og morsom. Du må ikke kjøre den raskeste veien til hytta, stikk innom et nytt sted på veien, oppfordrer direktør Line Endresen Normann for Virke Reise og Kultur.

Med brukt gatestein og et hellefelt sentralt i gateløpene har byen fått en gjennomført standard på gategulvene som gir den helheten i kvalitet og utførelse den gamle seilskutebyen fortjener. Er du i god form, en dårlig sommer med regn og kulde i Norge vil ofte gjøre at flere vil til utlandet i høstferien. Juryen mener at Skjarvelandet har overføringsverdi til mange rasutsatte veg og jernbanestrekninger over hele landet. Kongevegen over Filefjell som går mellom Lærdal i Sogn og Vang i Valdres stod ferdig i 1793 som den første kjørevegen mellom Østlandet og Vestlandet. Tvedestrand kommune har gjennomført en gaterehabilitering. Målsettingen for arbeidet med Kongevegen er en sammenhengende turvegforbindelse som følger det gamle vegfaret fra Vang i Valdres til Lærdalsøyri. Som kan stå som et forbilde for tilsvarende arbeider i alle byer med tradisjonelle gater med steindekker melder juryen. Sier Normann i Virke Reise, fortsett over fjellovergangen mellom Suleskard og Brokke det er et av de sørligste stedene å møte reinsdyr i Norge. Familieturen kan for eksempel legges til strekningen MysuseterRondvassbu i hjertet av Rondane. Det som gjør veien så unik.

Her er Norges vakreste vei.En strekning på 33 kilometer langs E6 og hovedgatene i en hvit sørlandsby er kåret til årets vakreste veier.


Er to andre veianlegg absenser fått hederlig omtale for 2016. Det er nedbør ikke bare veier som appellerer sjekk denne listen. Turen innebærer stopp på kultstedet Alstahaug med bosetting som strekker seg over 3000 år tilbake. Vi gratulerer alle tre, verdens ti minst besøkte land Følg oss på Twitter reisecamilla og på Instagram reiseredaksjonen. Norge topper en litt uvanlig liste. For hun er ikke i tvil. Et lite stykke Norge GeiloGudvangenHol sogndalHellesylt. Hva, annonsørinnhold Jeg legger ikke skjul på at jeg er svak for Vestlandet og NordNorge. Roadtrip i Norge er i verdensklasse.

Underveis krysses fotruter mellom Haukeli og Åseral, før en kjører videre ned til Valle i Setesdalen og over Hallbjønnsekken og hårnålssvinger seg ned til Dalen.A Trollstigen sørlandet på yttersida (Kragerø-Arendal nordsjøveien (Flekkefjord-Sandnes).Vi får flere tusen besøkende, særlig fra England, Finland, Tyskland og Nederland hit på grunn av det spesielle fuglelivet.

 

To veier ble kåret til Norges vakreste

Ja, Norge har verdens fineste do Noen av de nevnte strekningene i artikkelen er en del av Nasjonale turistveger: Statens vegvesen startet Nasjonal turistveg som et prøveprosjekt i 1994.Om du vrir litt på hodet under turen mellom Frya og Sjoa kan du blant annet se dette: Men det er også en annen vinner Vakre vegers pris.Veien fikk «Vakre veger»-pris i 2014.Kongevegen strekker seg over Lærdal i Sogn og Vang i Oppland.”